1. Lag havremelk laget med Mylky. Sørg for å presse ut så mye væske som mulig fra massen i filterkurven.
2. Sett ovnen på 175ºC.
3. Bland havre, havremasse, nøtter, solsikkefrø og kokosflak i en bolle. Fordel blandingen til et jevnt lag på en bakeplate og sett i ovnen til de begynner å bli lyse-gyldenbrune (ca. 10 minutter).
4. Varm honning og peanøttsmør sammen i en panne på middels varme. Rør til ingrediensene er kombinert. Ta kjelen av platen og tilsett vaniljepulver, kanel og salt.
5. Tilsett havreblandingen fra ovnen til pannen. Rør godt og la avkjøle i fem minutter. Tilsett deretter eventuelt tørket frukt eller nøtter).
6. Fordel granolaen i en smurt ovnssikker form. Bruk fingrene eller en stor øse til å presse granolaen mot formen (dette vil hjelpe den å henge sammen bedre).
7. Stek i ovnen i ca 15 minutter.
8. Kutt opp barene mens granolaen fortsatt er i formen.
9. La det avkjøles og ta deretter granolabarene ut av formen. Oppbevares i kjøleskapet i opptil to uker.