1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Bland bær, sukker, maisstivelse og sitronsaft i en bolle. Fordel blandingen jevnt i en ildfast form (20 x 20 cm).
3. Bland havremasse, havregryn, mandelmel, sukker, kanel og salt i en miksebolle.
4. Rør inn smeltet kokosnøttolje til blandingen er smuldrete og holder seg sammen når den presses sammen.
5. Fordel jevnt over bærene.
6. Stek i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og frukten bobler.
7. Mens crumblen steker, visp maisstivelsen med litt havremelk til en jevn tekstur.
8. Varm havremelk, sukker og vanilje i en kjele. Visp langsomt inn blandingen.
9. Kok på middels varme til det tykner (5-7 minutter), og visp hele tiden.
10. Skje den varme bringebærcrumblen i boller og hell over den veganske vaniljesausen.